RSS feedRSS feed Dé belangenbehartiger voor Vastgoed- en VvE managers in Nederland
Zoek in de ledenlijst
Alle VGM NL leden

Zoek een event

Jong VGM NL

De initiatiefnemers van Jong VGM NL zijn:

Wilko Vermeulen (van ’t Hof Rijnland)
Gert Oostenrijk (MVGM)
Patrick Boernama (Partners & van Heun)
Als je op de namen klikt, kun je direct linken via LinkedIN !

Medio 2015 is er vanuit VGM NL een nieuw initiatief gestart onder de noemer ’Jong VGM NL’. Het primaire doel was om jonge medewerkers (tot 40 jaar) uit de branche bij elkaar te brengen om met elkaar te praten en ideeën uit te wisselen. Aanleiding voor dit initiatief was een bijeenkomst van Jong IVBN en Jong Aedes in 2014 waarbij een aantal jonge VGM NL leden op uitnodiging deel aan heeft mogen nemen. Gegeven het feit dat dit als zeer leerzaam en interessant werd ervaren, is het initiatief ‘Jong VGM NL’ gestart.

Aanmelden voor Jong VGM NL kan via admin@vgm.nl (uitsluitend voor VGM NL leden).

Planning 2016:

Vier events in 2016
Vanuit de initiatiefnemers van Jong VGM NL is het voornemen om in 2016 een viertal events te organiseren rondom onderstaande thema’s.

* Nieuwe markten: Corporaties, gemeenten en Rijksvastgoedbedrijf
* COG en Wonen: Ketensamenwerking
* Overkoepelend/nieuwe markten: Duurzaamheid
* Data/I(C)T: Betekenis, invloed en evt. toegevoegde waarde van big (open) data en/of I(C)T

Terugblik 2015:

1. Eerste verkenningsbijeenkomst 23 juni 2015, VGM NL ledenvergadering, ASR Utrecht
Eerste Jong VGM NL bijeenkomst bij ASR in Utrecht. Doel: Dialoog met 20 vastgoedprofessionals over diverse ontwikkelingen in de markt & de richting en inhoud van Jong VGM NL. Bij deze eerste verkenningsbijeenkomst waren ook Jean-Paul Rouwette en Eric Verwey, vanuit het VGM NL bestuur, aanwezig.

2. Overleggen initiatiefnemers
Bovengenoemde ‘initiatiefnemers’ hebben in de loop van 2015 meerdere keren bij elkaar gezeten. Doel: Sparren over de missie, strategie, jaarplannen en thema’s van Jong VGM NL.

3. Kennismaking bestuur Jong IVBN
Op 7 oktober 2015 hebben de ‘initiatiefnemers’ een overleg gehad met Jong IVBN. Doel: best practices uitwisselen, creëren van betrokkenheid en draagvlak.

4. Officieel akkoord bestuur VGM NL, proefperiode 1 jaar
In het najaar van 2015 heeft het bestuur van VGM NL officieel hun akkoord gegeven voor een proefperiode van één jaar voor Jong VGM NL. In dit jaar krijgt Jong VGM NL de kans om zich te bewijzen als toegevoegde waarde voor VGM NL.

5. Missie Jong VGM NL
Jong VGM NL heeft als missie om op een enthousiaste wijze jonge vastgoedmanagers actief te betrekken bij VGM NL als branchevereniging en hen te laten meepraten over actuele thema’s om op die wijze een complementaire bijdrage te leveren aan de doelen van VGM NL.

Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot Jong VGM NL kunt u bij Paulien Frehé terecht.


Laatste Nieuws

Uitkomsten onderzoek VGM NL en NVM: 'Doorstroming huurder'

15-9-2017

Uit een onderzoek van VGM NL en NVM blijkt dat 1 op 8 huurders (circa 60.000 huishoudens) tegen zijn zin in een huurwoning zit, en liever een koopwoning had gehad. Als belemmeringen worden genoemd dat ze geen of te weinig hypotheek konden krijgen (51%) of geen geschikte woning konden vinden (39%). Ook scheiding of (hoge) leeftijd worden als redenen genoemd. De belangrijkste reden om te huren is voor huurders zowel boven als onder de liberalisatiegrens geen onderhoud. Huurders boven de liberalisatiegrens noemen daarnaast de locatie van de huurwoning en flexibiliteit als voornaamste redenen.

 

Voor dit onderzoek ondervroeg RenM|Matrix 1.200 huurders. In onderstaande rapportage wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer

Vastgoed Belang, IVBN en VGM NL pleiten voor aanpassing van wetsvoorstel voor verruiming Opiumwet

14-9-2017

Vastgoed Belang (vereniging van particuliere vastgoed beleggers), IVBN (de vereniging van institutionele beleggers in vastgoed) en VGM NL (vereniging van vastgoed- en VvE-managers) pleiten gezamenlijk voor aanpassing van het nieuwe wetsvoorstel voor verruiming van de Opiumwet.

Lees meer

VGM NL en NVM: ‘Deregulering nodig om investeringen in huurmarkt te stimuleren’

12-9-2017

Huurder woont steeds kleiner en duurder

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw gestegen. Gemiddeld betalen huurders bij een verhuizing 6,9% meer per m² dan vorig jaar. In de grote steden is de prijsstijging per m² nog veel groter. In een oververhitte markt en door een goed economisch klimaat zijn huurders bereid om meer te betalen voor een steeds kleinere woning. Dit blijkt uit huurmarktcijfers van VGM NL en NVM over de eerste helft van 2017. Volgens de verenigingen zijn structurele maatregelen nodig om het aanbod vrije sector huurwoningen te vergroten. Ze doen een dringende oproep aan politiek Den Haag om de particuliere huurmarkt te dereguleren, zodat particuliere investeringen eindelijk van de grond kunnen komen.

Lees meer
498_Banner_mailinglijst.jpg