RSS feedRSS feed Kennis, professie en belangen onder één dak
Zoek in de ledenlijst

PrivacyStatement

Onder constructie


Laatste Nieuws

VGM NL houdt lustrumcongres Evolutie in vastgoed(management)

15-9-2014

Op 25 september houdt Vastgoed Management Nederland in Amsterdam haar 5-jarig lustrumcongres. Een divers gezelschap van praktijkmensen en deskundigen geeft vanuit ieders specifieke invalshoek een blik op de actuele en toekomstige ontwikkelingen in de vastgoedsector:

Keynote spreker is prof. dr. ir. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde. Hij spreekt over Vastgoed en het kantelmoment: hoe doet u mee?

 

De bijeekomst vindt plaats in Artis en begint om 13.30. Aanmelden kan via http://www.vgmlustrum.nl/

Lees meer

Savills: 'Opname retail 16,5% gestegen in H1'

15-9-2014

De opname van winkelmetrage is in de eerste zes maanden van dit jaar met 16,5% gestegen, van 150.000 m2 in het eerste halfjaar 2013 naar 175.000 m².Volgens de vastgoedadviseur is de gestegen opname onder meer te danken aan het gegroeide aanbod aan winkelruimte als gevolg van winkelsluitingen en consolidaties van retailketens in de afgelopen crisisjaren. 'Met de consumentenverkopen die voor het eerst in twee jaar weer stijgen, zien wij dat retailers de kans pakken om nieuwe winkels te openen op aantrekkelijke locaties om optimaal te profiteren van het groeiende consumentenvertrouwen', aldus Jeroen Jansen, hoofd research van Savills in Nederland.

Lees meer

Particuliere verhuurders overhandigen visie op de huurwoningmarkt aan Tweede Kamer

4-9-2014

Particuliere verhuurders, verenigd in belangenorganisatie Vastgoed Belang, bieden donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer aan de Commissie Wonen hun visie op de huurwoningmarkt aan. In de visie schetsen zij een volstrekt nieuw beeld van de huurwoningmarkt. Zo willen de particuliere beleggers dat de huurtoeslag uiteindelijk wordt afgeschaft. Ook willen zij af van het stelsel dat de huurprijzen in Nederland bepaalt. De verhuurdersheffing van € 1.8 mrd, die verhuurders sinds 2013 af moeten staan aan het Rijk, verdwijnt ook.

 

Hieronder vindt u het persbericht.

Lees meer