RSS feedRSS feed Dé belangenbehartiger voor Vastgoed- en VvE managers in Nederland
Zoek in de ledenlijst
Alle VGM NL leden

Zoek een event

VGM NL Stappenplan Wbp datalekken

VGM NL lanceert in juni 2016 het 'VGM NL Stappenplan Wbp / datalekken' voor haar leden.
Een praktisch stappenplan om de vastgoedmanager, aangesloten bij VGM NL, aan de hand mee te nemen in de (on-) mogelijkheden van het hebben, en ‘bewerken’ van persoons gegevens.

Tevens ondersteund met een bijeenkomst waar het onderwerp door NautaDutilh werd toegelicht.

Het Stappenplan bevat 9 stappen die een vastgoedmanager dient te doorlopen (in willekeurige volgorde). Daarnaast bevat het document 5 bijlagen die het u makkelijker maken uw organisatie op orde te krijgen in het kader van de wet Datalekken, die onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) valt.

Bijlage 1. VGM NL Voorbeeld Inventarisatie
Bijlage 2. Overzicht relevante wettelijke bewaartermijnen huurdossier
Bijlage 3. Voorbeelden Beveiliging en awareness
Bijlage 4a. Bewerkersovereenkomst VGM Standaard
Bijlage 4b. Bewerkersovereenkomst VGM Standaard engels
Bijlage 5. Protocol meldplicht datalekken

NB: Het gehele document incl. bijlagen is goed gekeurd door NautaDutilh.
Voor VGM NL leden achter de inlog beschikbaar: Klik hier >>


Laatste Nieuws

Uitkomsten onderzoek VGM NL en NVM: 'Doorstroming huurder'

15-9-2017

Uit een onderzoek van VGM NL en NVM blijkt dat 1 op 8 huurders (circa 60.000 huishoudens) tegen zijn zin in een huurwoning zit, en liever een koopwoning had gehad. Als belemmeringen worden genoemd dat ze geen of te weinig hypotheek konden krijgen (51%) of geen geschikte woning konden vinden (39%). Ook scheiding of (hoge) leeftijd worden als redenen genoemd. De belangrijkste reden om te huren is voor huurders zowel boven als onder de liberalisatiegrens geen onderhoud. Huurders boven de liberalisatiegrens noemen daarnaast de locatie van de huurwoning en flexibiliteit als voornaamste redenen.

 

Voor dit onderzoek ondervroeg RenM|Matrix 1.200 huurders. In onderstaande rapportage wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer

Vastgoed Belang, IVBN en VGM NL pleiten voor aanpassing van wetsvoorstel voor verruiming Opiumwet

14-9-2017

Vastgoed Belang (vereniging van particuliere vastgoed beleggers), IVBN (de vereniging van institutionele beleggers in vastgoed) en VGM NL (vereniging van vastgoed- en VvE-managers) pleiten gezamenlijk voor aanpassing van het nieuwe wetsvoorstel voor verruiming van de Opiumwet.

Lees meer

VGM NL en NVM: ‘Deregulering nodig om investeringen in huurmarkt te stimuleren’

12-9-2017

Huurder woont steeds kleiner en duurder

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw gestegen. Gemiddeld betalen huurders bij een verhuizing 6,9% meer per m² dan vorig jaar. In de grote steden is de prijsstijging per m² nog veel groter. In een oververhitte markt en door een goed economisch klimaat zijn huurders bereid om meer te betalen voor een steeds kleinere woning. Dit blijkt uit huurmarktcijfers van VGM NL en NVM over de eerste helft van 2017. Volgens de verenigingen zijn structurele maatregelen nodig om het aanbod vrije sector huurwoningen te vergroten. Ze doen een dringende oproep aan politiek Den Haag om de particuliere huurmarkt te dereguleren, zodat particuliere investeringen eindelijk van de grond kunnen komen.

Lees meer
498_Banner_mailinglijst.jpg