RSS feedRSS feed Dé belangenbehartiger voor Vastgoed- en VvE managers in Nederland
Zoek in de ledenlijst
Alle VGM NL leden

Zoek een event

Hennep

VGM NL leden verhuren woningen, kantoren, winkels en/of bedrijfsruimten waar geregeld ongewild een hennepkwekerij wordt geconstateerd. VGM NL leden screenen potentiële huurders ten einde ongewilde huurders buiten de deur te houden. VGM NL bereidt een VGM NL Hennep Instructie voor waarin werkzaamheden van de vastgoed- en VvE manager worden opgenomen.
In de markt wordt tevens de IVBN Hennep instructie gebruikt door IVBN leden en haar vastgoedmanagers.

  • IVBN Hennep Instructie (uitsluitend voor leden)
  • VGM NL Hennep Instructie (wordt aan gewerkt)

Opiumwet
31/10: VGM NL heeft op 10 oktober 2016 gereageerd op de consultatie wijziging Opiumwet (verruiming sluitingsbevoegdheid). De hoofdpunten in de reactie zijn dat VGM NL het verbeteren van de aanpak van overlast door drugscriminaliteit verwelkomt. Wel heeft VGM NL moeite met de aanpak waarbij panden rigoureus worden gesloten (1) zonder een landelijke strategie om drugscriminaliteit te voorkomen en (2) zonder te kijken naar alternatieve oplossingen voor sluiting. VGM NL wil waar mogelijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van criminaliteit in verhuurd vastgoed. In dat licht en in lijn met de koers die het laatste decennium is ingezet om een meer geintegreerd aanpak te hanteren, waarbij overheidsinstanties beter samenwerken, wijst VGM NL op het 'Stoplichtconvenant' dat in de provincie Noord-Holland is gesloten. 


Laatste Nieuws

Uitkomsten onderzoek VGM NL en NVM: 'Doorstroming huurder'

15-9-2017

Uit een onderzoek van VGM NL en NVM blijkt dat 1 op 8 huurders (circa 60.000 huishoudens) tegen zijn zin in een huurwoning zit, en liever een koopwoning had gehad. Als belemmeringen worden genoemd dat ze geen of te weinig hypotheek konden krijgen (51%) of geen geschikte woning konden vinden (39%). Ook scheiding of (hoge) leeftijd worden als redenen genoemd. De belangrijkste reden om te huren is voor huurders zowel boven als onder de liberalisatiegrens geen onderhoud. Huurders boven de liberalisatiegrens noemen daarnaast de locatie van de huurwoning en flexibiliteit als voornaamste redenen.

 

Voor dit onderzoek ondervroeg RenM|Matrix 1.200 huurders. In onderstaande rapportage wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer

Vastgoed Belang, IVBN en VGM NL pleiten voor aanpassing van wetsvoorstel voor verruiming Opiumwet

14-9-2017

Vastgoed Belang (vereniging van particuliere vastgoed beleggers), IVBN (de vereniging van institutionele beleggers in vastgoed) en VGM NL (vereniging van vastgoed- en VvE-managers) pleiten gezamenlijk voor aanpassing van het nieuwe wetsvoorstel voor verruiming van de Opiumwet.

Lees meer

VGM NL en NVM: ‘Deregulering nodig om investeringen in huurmarkt te stimuleren’

12-9-2017

Huurder woont steeds kleiner en duurder

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw gestegen. Gemiddeld betalen huurders bij een verhuizing 6,9% meer per m² dan vorig jaar. In de grote steden is de prijsstijging per m² nog veel groter. In een oververhitte markt en door een goed economisch klimaat zijn huurders bereid om meer te betalen voor een steeds kleinere woning. Dit blijkt uit huurmarktcijfers van VGM NL en NVM over de eerste helft van 2017. Volgens de verenigingen zijn structurele maatregelen nodig om het aanbod vrije sector huurwoningen te vergroten. Ze doen een dringende oproep aan politiek Den Haag om de particuliere huurmarkt te dereguleren, zodat particuliere investeringen eindelijk van de grond kunnen komen.

Lees meer
498_Banner_mailinglijst.jpg