RSS feedRSS feed Dé belangenbehartiger voor Vastgoed- en VvE managers in Nederland
Zoek in de ledenlijst
Alle VGM NL leden

Zoek een event

Rijksvastgoedbedrijf

VGM NL voert regelmatig gesprekken, namens het collectief, met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) als huurder van commercieel vastgoed van diverse eigenaren. Op de jaarlijkse bijeenkomst met haar Top 15 eigenaren heeft het RVB in 2015 ook een aantal vastgoedmanagement-organisaties alsmede VGM NL uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst heeft het RVB een aantal wijzigingen op het gebied van vastgoedmanagement toegelicht, die zij voornemens was met ingang van 1 januari 2016 door te voeren.

Wat gaat er (mogelijk) veranderen?

1. Vanaf 1 januari 2016 is de gebruiker niet meer verantwoordelijk voor (betaling van) de servicekosten, maar valt dit onder de verantwoordelijkheid van het RVB, hetgeen impliceert dat het RVB vanaf deze datum alle huurfacturen inclusief het voorschot servicekosten wenst te ontvangen. Vanaf 1 januari 2016 kunnen de facturen met de servicekosten voorschotbedragen rechtstreeks naar één postadres van het RVB gezonden worden en derhalve niet meer separaat aan de gebruikers.
2. Vanaf 1 januari 2017 wenst het RVB de servicekostenafrekeningen te ontvangen volgens de rubricering van OSCAR.
3. Daarnaast zal de gebruiker vanaf 1 januari 2016 alle storingen aan het RVB dienen te melden. Het RVB zal deze storingen aan de eigenaren/vastgoedmanagers doorzetten.
4. Het RVB heeft grote voorkeur voor het aangaan van SLA’s en denkt eveneens na over het aangaan van ‘all-in’ huren.

De notitie waarin het Rijksvastgoedbedrijf uitleg geeft aan de markt over de wijziging van facturen bij servicekosten vindt u hieronder.


Laatste Nieuws

Uitkomsten onderzoek VGM NL en NVM: 'Doorstroming huurder'

15-9-2017

Uit een onderzoek van VGM NL en NVM blijkt dat 1 op 8 huurders (circa 60.000 huishoudens) tegen zijn zin in een huurwoning zit, en liever een koopwoning had gehad. Als belemmeringen worden genoemd dat ze geen of te weinig hypotheek konden krijgen (51%) of geen geschikte woning konden vinden (39%). Ook scheiding of (hoge) leeftijd worden als redenen genoemd. De belangrijkste reden om te huren is voor huurders zowel boven als onder de liberalisatiegrens geen onderhoud. Huurders boven de liberalisatiegrens noemen daarnaast de locatie van de huurwoning en flexibiliteit als voornaamste redenen.

 

Voor dit onderzoek ondervroeg RenM|Matrix 1.200 huurders. In onderstaande rapportage wordt een samenvatting gegeven van de belangrijkste uitkomsten.

Lees meer

Vastgoed Belang, IVBN en VGM NL pleiten voor aanpassing van wetsvoorstel voor verruiming Opiumwet

14-9-2017

Vastgoed Belang (vereniging van particuliere vastgoed beleggers), IVBN (de vereniging van institutionele beleggers in vastgoed) en VGM NL (vereniging van vastgoed- en VvE-managers) pleiten gezamenlijk voor aanpassing van het nieuwe wetsvoorstel voor verruiming van de Opiumwet.

Lees meer

VGM NL en NVM: ‘Deregulering nodig om investeringen in huurmarkt te stimuleren’

12-9-2017

Huurder woont steeds kleiner en duurder

De prijzen voor huurwoningen in de vrije sector zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw gestegen. Gemiddeld betalen huurders bij een verhuizing 6,9% meer per m² dan vorig jaar. In de grote steden is de prijsstijging per m² nog veel groter. In een oververhitte markt en door een goed economisch klimaat zijn huurders bereid om meer te betalen voor een steeds kleinere woning. Dit blijkt uit huurmarktcijfers van VGM NL en NVM over de eerste helft van 2017. Volgens de verenigingen zijn structurele maatregelen nodig om het aanbod vrije sector huurwoningen te vergroten. Ze doen een dringende oproep aan politiek Den Haag om de particuliere huurmarkt te dereguleren, zodat particuliere investeringen eindelijk van de grond kunnen komen.

Lees meer
498_Banner_mailinglijst.jpg