Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en voor social media. Wil je meer weten over deze cookies, lees dan onze privacy disclaimer en de uitleg over cookies
Door hiernaast op "Akkoord" te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op "Cookie instellingen aanpassen".

RSS feedRSS feed Dé belangenbehartiger voor Vastgoed- en VvE managers in Nederland
Zoek in de ledenlijst
Alle VGM NL leden

Zoek een event

Privacy verklaring VGM NL

Privacyverklaring en disclaimer

Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) respecteert uw privacy en persoonlijke levenssfeer. Om u van dienst te zijn, hebben wij soms persoonlijke gegevens van u nodig. Wij verwerken uw persoonlijke gegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de wet. In deze privacyverklaring leest u welke gegevens wij gebruiken en hoe wij deze gegevens opslaan, beschermen en verwerken. Deze privacyverklaring is van toepassing op de activiteiten van VGM NL en op de website vgm.nl (hierna de "Website") en de diensten die wij aanbieden (de "Diensten").

1. Verantwoordelijke
Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is VGM NL, Fakkelstede 1, 3431HZ Nieuwegein, ingeschreven in het handelsregister met nummer 30253683.

2. Doel van en rechtsgrond voor de verwerking
Wij verwerken persoonsgegevens voor de uitvoering van onze diensten op het gebied van belangenbehartiging van onze leden. Aanvullend verwerken wij persoonsgegevens in het kader van onze bedrijfsvoering, waaronder het werven en selecteren van personeel, administratie, beveiliging, beheer van ICT-systemen, de naleving van wettelijke verplichtingen, archivering en het behandelen van verzoeken, klachten en geschillen. Voorts verwerken wij persoonsgegevens voor marketing- en communicatiedoeleinden, waaronder het beheren van de Website en het verzenden van emailnieuwsbrieven.

Rechtsgrondslagen voor de verwerking zijn het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten die wij met u sluiten, het voldoen aan wettelijke verplichtingen en de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen en die van onze leden en derden, zoals andere brancheverenigingen en politici.

3. Welke persoonsgegevens

Indien u de Website bezoekt verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • De naam van de browser die u gebruikt;
  • Het besturingssysteem dat u gebruikt;
  • De serviceprovider waarmee u internettoegang hebt;
  • Het device dat u gebruikt;
  • Locatiegegevens;
  • Surfgedrag en acties.

Indien u lid bent / of gebruik maakt van onze Diensten verwerken wij daarnaast de volgende persoonsgegevens:

  • Naam;
  • Geslacht;
  • (Bedrijfs)adresgegevens;
  • Woonplaats;
  • Telefoonnummer;
  • emailadres;
  • Geboortedatum;
  • IP-adres;
  • Andere gegevens die relevant zijn in het kader van de uitvoering van onze diensten.

4. Herkomst van de persoonsgegevens
Wij verkrijgen uw persoonsgegevens omdat u deze zelf aan ons bekendmaakt, of omdat wij deze in het kader van onze dienstverlening (of één van onze andere verwerkingsdoelen) van derden verkrijgen, bijvoorbeeld van uw werkgever of branchevereniging.

5. Ontvangers van de persoonsgegevens
Wij delen uw persoonsgegevens niet met derden. Gegevens kunnen mede worden gedeeld met door ons ingeschakelde opdrachtnemers, zoals ICT-dienstverleners. Indien dergelijke opdrachtnemers verwerker zijn zoals bedoeld in artikel 4, sub 8 AVG sluiten we in alle gevallen een schriftelijke verwerkersovereenkomst.

6. Doorgifte van persoonsgegevens buiten de Europese Unie
Uw persoonsgegevens worden door VGM NL in beginsel niet doorgegeven buiten de Europese Unie. Indien doorvoer van gegevens buiten de Europese Unie plaatsvindt zal – voor zover het betreffende land niet een adequaat beschermingsniveau heeft zoals bedoeld in artikel 45 AVG – de doorgifte plaatsvinden op basis van passende waarborgen zoals bedoeld in artikel 46 AVG, of overeenkomstig één van de voorwaarden genoemd in artikel 49 AVG, bijvoorbeeld dat de doorgifte noodzakelijk is voor een overeenkomst tussen u en VGM NL of een in uw belang gesloten overeenkomst tussen VGM NL en een derde, of omdat u met de doorgifte hebt ingestemd.

7. Bewaartermijn
Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is met het oog op de onder 2 genoemde doeleinden.

8. Cookies
Een cookie is een tekstbestand dat door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. U kunt cookies via onze cookiewall aanpassen.

Noodzakelijke cookies hoeft een bezoeker van de website geen toestemming voor te geven, deze zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Deze cookies worden dan ook standaard geplaatst en worden niet verwijderd wanneer je de cookies niet accepteert. Noodzakelijke cookies zorgen er o.a. voor dat paginering werkt en dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan de website.

9. Uw rechten
U hebt het recht om VGM NL te verzoeken om inzage in uw gegevens. Indien de gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn hebt u het recht om wijziging of aanvulling ervan te verzoeken. Ook hebt u het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking en om VGM NL te verzoeken om de gegevens te wissen.

In bepaalde gevallen mag u ons vragen om een kopie van uw gegevens en om doorgifte van deze kopie aan een andere partij.

Voor zover de verwerking is gebaseerd op uw toestemming, hebt u te allen tijde het recht om de toestemming in te trekken. Intrekking doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

Indien u gebruik wilt maken van uw hiervoor genoemde rechten kunt u contact opnemen VGM NL per brief of email via de hieronder genoemde contactgegevens. VGM NL neemt een besluit op uw verzoek binnen vier weken.

U hebt daarnaast het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit. De bevoegde toezichthoudende autoriteit is de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

10. Contact

Voor vragen of opmerkingen over de verwerking van uw persoonsgegevens, en om gebruik te maken van uw hierboven genoemde rechten, kunt u contact opnemen met ons via:

Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) | Fakkelstede 1 | 3431 HZ  Nieuwegein

KvK-nummer: 30253683

030-3035200 | info@vgm.nl

Disclaimer

VGM NL voelt zich niet aansprakelijk voor fouten, defects of andere beschadigende consequenties, voortkomend uit het onredelijke gebruik van deze website.


Laatste Nieuws

De corona-erfenis voor de woningmarkt: 5 vragen aan Ilse Kaandorp

25-5-2020

Nu het stof van de coronacrisis langzaam neerdaalt, is de vraag wat het effect van het virus is op de vastgoedmarkt voor de langere termijn. Daalt de boekwaarde van woningen door corona? Vijf vragen aan Ilse Kaandorp, directeur Vastgoedmanagement Nederland.

Ruim de helft van de vastgoedbeleggers (58 procent) verwacht een daling van de boekwaarde van vastgoedportefeuilles door corona. Dit bleek onlangs uit de Vastgoedmonitor van Vastgoedmarkt en onderzoeksbureau USP.

  1. Acht jij zo’n scenario ook realistisch voor de woningmarkt?

‘Ik acht de kans dat de boekwaarde/marktwaarde van portefeuilles met huurwoningen sterk wordt beïnvloed door de coronacrisis niet groot aangezien de vraag naar huurwoningen groter blijft dan de vraag. Voor beleggers blijven huurinkomsten hierdoor grotendeels stabiel. Debiteurenbeheer is wel topsport geworden, huurders die als gevolg van de coronacrisis in hun inkomen worden getroffen vragen om maatwerk. Hierbij lopen beleggers wel een risico.
Onze verhuurafdelingen merken dat woningen nog grotendeels aansluitend verhuurd worden. Als er wel frictieleegstand optreedt is dat het gevolg van de coronamaatregelen of angst bij bewoners of kandidaat huurders. Daarentegen zijn kandidaat-huurders wel heel serieus.
Daarbij komt dat als gevolg van de recessie, die ook Nederland zal treffen, mensen het kopen van huis uitstellen en uitwijken naar een huurwoning. Beleggers zien huurwoningen als een crisisbestendige belegging.
Nu minister Ollongren de aangekondigde ‘noodknop’ invult door de jaarlijkse huurverhogingen voor de vrije sector te maximeren, blijven huurwoningen voor vastgoedbeleggers een aantrekkelijke beleggingscategorie.
Als we als gevolg van de coronamaatregelen in een grote (langdurige) economische crisis terecht komen en de werkloosheid toeneemt kan dit effect hebben op het consumentenvertrouwen en het besteedbaar inkomen. En dit heeft tot gevolg dat mensen minder huur willen of kunnen betalen.’

Beleggers zien huurwoningen als een crisisbestendige belegging

  1. Hoe groot zal die afwaardering dan zijn?

‘Doordat het woningtekort hoog is en de productie van nieuwbouwwoningen onder druk staat, mede ook door vertraging bij het afgeven van vergunningen, verwachten wij geen grote afwaardering. Regionaal kunnen er verschillen optreden maar over het algemeen zal er geen sprake zijn van afwaardering van de boekwaarde van huurwoningen.’

De corona-erfenis voor de woningmarkt: 5 vragen aan Bas Wilberts (Savills)

  1. In welke segmenten laat een eventuele afslag zich zien?

‘Een eventuele afslag kan zich laten zien in het dure segment, vanaf 2.000 euro per maand, en in het duurdere gestoffeerde en gemeubileerde duurdere segment van de verhuurmarkt. Dat deel van de markt is gericht op verhuur aan expats en internationale studenten die via internationale organisaties in Nederland verbleven en als gevolg van de corona pandemie terug zijn gekeerd naar hun thuisland. De vraag is of dit gat, ondanks het woningtekort, gevuld wordt door vraag vanuit eigen land. Dit aanbod is sterk gericht op de expatdoelgroep, het hogere, grotendeels gestoffeerde en gemeubileerde segment.’

  1. Wat is het directe effect op die markten?

‘In het dure segment huurwoningen zal het aanbod stijgen. De vraag naar gereguleerde huurwoningen, huurwoningen in het middensegment (huurprijs tot ca. 1.000 euro per maand) en het duurdere segment (huurprijs tot ca. 1.500 euro), is nog steeds oplopend. Vooral in de grote steden is sprake van krapte.’

  1. Wat zijn juist de segmenten/regio’s waar je wel moet zijn als woningbelegger?

De vraag naar ‘betaalbare’ huurwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen is het grootst en zal naar verwachting groot blijven. En dan vooral in en rond de grote steden. Hier zullen dus kansen liggen om in huurwoningen te blijven investeren.
Een probleem waar beleggers wel op stuiten is de achterblijvende bouwproductie van woningen waar door het aanbod van nieuwbouwwoningen kleiner is dan de middelen die beleggers kunnen en willen investeren. Lange vergunningenprocessen en het gebrek aan geschikte bouwlocaties zijn hiervan mede de oorzaak.’

Lees meer

VGM NL: Aanbod huurwoningen in bezit van vastgoedbeleggers ondanks coronacrisis stabiel

19-5-2020

Het aanbod van huurwoningen in het bezit van (inter)nationale institutionele en grote private vastgoedbeleggers is ondanks de coronacrisis stabiel. De verhuurmanagers aangesloten bij branchevereniging Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) zien het aanbod huurwoningen - die zij in opdracht van (inter)nationale institutionele en grote particuliere vastgoedeigenaren verhuren - niet toenemen. Het aantal opzeggingen van huurovereenkomsten nam kort na het uitbreken van de pandemie zelfs iets af en daardoor het huuraanbod ook. Inmiddels is het aanbod weer terug op het niveau van voor de uitbraak.

 

Hieronder treft u het persbericht.

Lees meer

Jaarlijkse huurverhoging vrije sector gemaximeerd

15-5-2020

De jaarlijkse huurverhoging in de vrije sector wordt gemaximeerd op inflatie + 2,5%. Deze maximering zorgt ervoor dat ook huurders in de vrije sector weten waar zij aan toe zijn en niet onverwacht te maken krijgen met huurverhogingen. De maximale jaarlijkse stijging van de huur wordt hiermee gelijkgetrokken met huurders van een sociale huurwoning. Om dit mogelijk te maken wordt een wetsvoorstel voorbereid.

 

 

Lees meer>>

Lees meer
498_Banner_mailinglijst.jpg