Transactiedata Huurwoningen

In samenwerking met NVM verzamelt, registreert en analyseert VGM NL transactiedata huurwoningen. Samen met de NVM vertegenwoordigt VGM NL ruim 50% van de Nederlandse markt huurwoningen in bezit van institutionele, (grotere) particuliere beleggers en consumenten. Dit marktaandeel betreft ca. 60% vrije sector huurwoningen en ca. 40% gereguleerde huurwoningen.

Leden die huurwoningen verhuren leveren elk kwartaal transactiedata huurwoningen aan. Vanaf mei 2020 presenteren de NVM en VGM NL elk kwartaal gezamenlijk de cijfers van de huurmarkt in de vrije sector.

HUURMARKTCIJFERS Q2 2020

Uit de kwartaalcijfers transactiedata huurwoningen vrije sector VGM NL en NVM blijkt dat de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in het tweede kwartaal 2020 voor woonhuizen op € 9,62 (+1,4%) en voor appartementen op € 13,88 (+2,5%) uit kwam. Het aantal verhuurtransacties lag in het tweede kwartaal van 2020 13,5% hoger dan een jaar eerder. Deze stijging van aantal transacties is te verklaren door de oplevering van nieuwbouwcomplexen, een groter aanbod huurwoningen vanuit de Airbnb en minder vraag van expats en internationale studenten. Meer informatie vindt u in de factsheet en het persbericht.

Factsheet per gemeente / provincie (voor leden) >>