Transactiedata Huurwoningen

In samenwerking met NVM verzamelt, registreert en analyseert VGM NL transactiedata huurwoningen. Samen met de NVM vertegenwoordigt VGM NL ruim 50% van de Nederlandse markt huurwoningen in bezit van institutionele, (grotere) particuliere beleggers en consumenten. 

Leden die huurwoningen verhuren leveren elk kwartaal transactiedata huurwoningen aan. Vanaf mei 2020 presenteren de NVM en VGM NL elk kwartaal gezamenlijk de cijfers van de huurmarkt in de vrije sector.

HUURMARKTCIJFERS Q2 2021

29-7-2021 Uit de nieuwste kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen van VGM NL en NVM blijkt dat de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter kale huur in het tweede kwartaal van 2021 -vergeleken met het tweede kwartaal van 2020- gemiddeld met 5,2% is gestegen voor woonhuizen en 6,3% voor appartementen. Nieuwe huurders betaalden een gemiddelde huurprijs van € 10,12 per vierkante meter per maand voor woonhuizen en € 14,80 voor appartementen.

Grafiek gemiddelde huurprijs per m2>>

Grafiek gemiddelde huurprijs per m², gestoffeerd en gemeubileerd>>

HUURMARKTCIJFERS Q1 2021

VGM NL en NVM hebben de kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen gepubliceerd. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter kale huur is in het eerste kwartaal van 2021 vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 voor nieuwe huurders gemiddeld met 5,9% gestegen voor woonhuizen en 7,7% voor appartementen. Nieuwe huurders betaalden een gemiddelde huurprijs van € 10,04 per vierkante meter per maand voor woonhuizen en voor appartementen van € 14,65. 

Grafiek Gemiddelde huurprijs per m²>>

Grafiek Gemiddelde huurprijs per m², gestoffeerd en gemeubileerd>>

Analyse huurmarkt 2020>>

HUURMARKTCIJFERS Q4 2020

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter kale huur in het vierde kwartaal van 2020 bedroeg voor woonhuizen € 10,01 en voor appartementen € 14,39. Dat betekent een stijging van 4,1% voor woonhuizen en 7,1% voor appartementen vergeleken met het vierde kwartaal van 2019. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen van VGM NL en NVM. Meer informatie vindt u in de factsheet en het persbericht.

Grafiek Gemiddelde huurprijs per m²>>

Grafiek Gemiddelde huurprijs per m², gestoffeerd en gemeubileerd>>

HUURMARKTCIJFERS Q3 2020

Uit de kwartaalcijfers transactiedata huurwoningen vrije sector van VGM NL en NVM blijkt dat de gemiddelde huurprijs per vierkante meter (kale huur) in het derde kwartaal 2020 uitkomt op € 13,02, een stijging van 10,2% op jaarbasis. Deze prijsstijging wordt met name veroorzaakt doordat er veel meer (duurdere) appartementen zijn verhuurd. Opvallend is dat de gemiddelde huurprijzen per vierkante meter van gestoffeerde (1,9%) en gemeubileerde (0,9%) woningen nauwelijks zijn gestegen. Meer informatie vindt u in de factsheet en het persbericht.

Factsheet per gemeente / provincie (voor leden) >>

Grafiek gemiddelde huurprijs m2 >>

Grafiek gemiddelde huurprijs m2 gestoffeerd | gemeubileerd >>

HUURMARKTCIJFERS Q2 2020

Uit de kwartaalcijfers transactiedata huurwoningen vrije sector VGM NL en NVM blijkt dat de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in het tweede kwartaal 2020 voor woonhuizen op € 9,62 (+1,4%) en voor appartementen op € 13,88 (+2,5%) uit kwam. Het aantal verhuurtransacties lag in het tweede kwartaal van 2020 13,5% hoger dan een jaar eerder. Deze stijging van aantal transacties is te verklaren door de oplevering van nieuwbouwcomplexen, een groter aanbod huurwoningen vanuit de Airbnb en minder vraag van expats en internationale studenten. Meer informatie vindt u in de factsheet en het persbericht.

Factsheet per gemeente / provincie (voor leden) >>